Middag

Idag blev det *trumvirvel*

Fullkornspaghetti med keldas tomtsås och hemmagjorda köttbullar! :) Mums!Gör så här


Köttbullar:

du behöver en halv gul lök, 1,5 dl vatten, 1 tsk salt, 1 tsk, tabasko, 1 tsk svartpeppa grovmalen (har du mortel så är det alltid godare att "mala"själv), 400g nötfärs (jag brukar köpa med 5% fett), 4 msk ströbröd, 1 msk smör (eller rapsolja).

1.. Låt ströbröd, salt och peppar svälla i vatten.

2. Riv löken på den finaste sidan av rivjärnet. Arbeta samman nötfärs, lök och ströbröd till en jämn smet, arbeta in tabasko

2. Rulla färsen till köttbullar, ett tips är att blöta händerna innan du rullar. Stek i smör eller margarin på medelstark värme. När de har fått fin färg, sänk värmen och efterstek i ca 5 minuter.

Koka fullkornspasta till och värm på Keldas tomatsås i en kastrull :) det är väldigt gott att göra egen tomatsås så har du tid, tycker jag absolut att du ska göra det men Keldas är ett väldigt bra alternativ.

Till det här är det väldogt gott med blancherade broccoli (snabbkokta).
1. Koka upp vatten i en kastrull, så pass mycket att när du lägger i broccolin så ska de "täckas" av vatten. Ha i ganska mkt salt, 3 tsk kanske mer. När vattnet kokat upp, lägg i brockolin. Låt koka i max en minut, häll snabbt av i ett durkslag/sil eller liknande. Skölj med kallt vatten på en gång. (när du direkt sköljer dme i vatten så stannar kokningen upp och broccolin behåller sin gröna färg och krispighet, låter u dem bara ligga varmt så tappar de varmt och blir mjuka).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0